Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zimné športy

MS v lyžovaní: Veithová nepôjde zjazd, sústredí sa na obrovský slalom

Ilustračná snímka Foto: TASR – Pavel Neubauer

Veithová má na konte zlato v super-G a striebro v obrovskom slalome zo ZOH 2014 v Soči a šesť medailí z MS, vrátane striebra zo zjazdu.

St. Moritz 10. februára (TASR) - Anna Veithová sa nepredstaví v nedeľňajšom zjazde na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v St. Moritzi. Dvadsaťsedemročná Rakúšanka sa chce totiž naplno sústrediť na obrovský slalom.

"Rozhodnutie padlo: žiadny zjazd pre mňa na MS," napísala v piatok na svojom facebookovom profile. "Chcem, aby moje tímové kolegyne, ktoré majú odjazdených oveľa viac zjazdov ako ja, mohli bojovať o medaily, pretože pre mňa sú nedosiahnuteľné. Sústredím sa na štvrtkový obrovský slalom a najbližšie dni tomu prispôsobím tréningový proces," pokračovala.

Veithová má na konte zlato v super-G a striebro v obrovskom slalome zo ZOH 2014 v Soči a šesť medailí z MS, vrátane striebra zo zjazdu. Pre vážne zranenie však vynechala celú minulú sezónu a do kolotoča SP sa vrátila až koncom decembra. Odvtedy sa predstavila iba v jednom zjazde, v Cortine d'Ampezzo obsadila 19. miesto. "Skoky sú pre mňa zatiaľ príliš náročné," vysvetlila Veithová. Informovala o tom agentúra DPA.