Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Rakúska polícia vykonala raziu v sídle kazašského biatlonového tímu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zaistila pritom množstvo zdravotníckeho materiálu, liekov a rovnako aj mobilné telefóny.

Hochfilzen 9. februára (TASR) - Na majstrovstvách sveta v biatlone v rakúskom Hochfilzene uskutočnila tamojšia polícia raziu v kazašskom tíme kvôli podozreniam z dopingu. Zaistila pritom množstvo zdravotníckeho materiálu, liekov a rovnako aj mobilné telefóny.

Polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že raziu uskutočnilo v hoteli v noci na štvrtok tridsať príslušníkov a vyšetrovanie prípadu pokračuje. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) spolupracuje s príslušnými orgánmi a vo svojom vyhlásení uviedla, že kazašskí športovci museli odovzdať moč a krvné vzorky na testy vykonávané antidopingovou agentúrou v Rakúsku (NADA).

Podľa polície svedkovia nahlásili, že kartón s injekciami, infúziami a fľaštičkami, ako aj ručne písané poznámky a akreditácie na podujatia IBU, boli zahodené v januári na benzínovej pumpe vo východnom Rakúsku, čo viedlo políciu k dopingovému podozreniu.

Kartón bol následne odovzdaný do sídla NADA, ktorá po jeho preskúmaní oznámila všetky zistené skutočnosti policajnému oddeleniu zodpovednému za doping. Vo vyhlásení uviedla, že kartón a jeho obsah pradepodobne patrí kazašskému národnému biatlonovému tímu, voči ktorému bol vykonaný zásah.