Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Biatlonista Fourcade sa ospravedlnil Nemcom za konflikt s Rusmi

Francúz Martin Fourcade. Foto: TASR/AP

Rusi Alexander Loginov s Antonom Šipulinom odmietli pri záverečnej ceremónii podať Fourcadeovi ruku a Francúza zároveň obvinili z nešportového správania.

Hochfilzen 10. februára (TASR) - Francúzsky biatlonista Martin Fourcade sa ospravedlnil zlatému nemeckému tímu zo štafetového mixu za to, že jeho konflikt s Rusmi zatienil ich triumf v úvodnej disciplíne na MS v rakúskom Hochfilzene. Štafetový mix (ženy 2x6 km, muži 2x7,5 km) sa skončil víťazstvom Nemecka pred Francúzskom a Ruskom.

Rusi Alexander Loginov s Antonom Šipulinom odmietli pri záverečnej ceremónii podať Fourcadeovi ruku a Francúza zároveň obvinili z nešportového správania. Nahnevaný Fourcade po ignorácii ruských súperov zoskočil z medailového stupienka a ceremóniu urýchlene opustil. "Veľmi ma mrzí, že toto sa stalo v deň, keď ste získali zlato," povedal Francúz Vanesse Hinzovej, ktorá bola členkou víťazného nemeckého družstva. Tá podľa agentúry dpa jeho ospravedlnenie prijala so slovami, že incident bol chybou ruských pretekárov.