Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zimné športy

Beh na lyžiach: Švédi sa vrátia na Tour de Ski, ale bez Kallovej

Švédska bežkyňa na lyžiach Charlotte Kallová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročná trojnásobná olympijská víťazka sa po novembrovom prekonaní nákazy koronavírusom sústredí na majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome februára a marca uskutočnia v Obersdorfe.

Štokholm 21. decembra (TASR) - Švédska reprezentácia v behu na lyžiach sa na prestížnom podujatí Tour de Ski vráti do Svetového pohára, ale v tíme bude chýbať najväčšia hviezda Charlotte Kallová. Tridsaťtriročná trojnásobná olympijská víťazka sa po novembrovom prekonaní nákazy koronavírusom sústredí na majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome februára a marca uskutočnia v Obersdorfe.

"Tour de Ski nie je to, čo Charlotte teraz najviac potrebuje. Bude sa pripravovať, aby v ďalšom pokračovaní sezóny bola späť," uviedol manažér švédskych reprezentácií Anders Byström podľa agentúry DPA.

Tímy Švédska, Nórska a Fínska pre pandémiu koronavírusu odmietli štartovať na podujatiach Svetového pohára v Davose a v Drážďanoch. Všetky tri severské krajiny požiadali, aby sa na minisérii Tour de Ski pre zmiernenie rizika znížil počet štartujúcich. S požiadavkou neuspeli a Nóri preto účasť na Tour de Ski odriekli.