Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Lyžiarka Stromková nepostúpila do finále slopestyle v Quebecu

Na archívnej snímke slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková. Foto: TASR

Finále slopestyle v Quebecu bez slovenskej účasti je na programe v nedeľu 12. februára o 19.00 SEČ.

Quebec 9. februára (TASR) - Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková sa nepredstaví vo finále slopestyle na podujatí Svetového pohára v kanadskom Quebecu.

Stromková vo štvrtkovej dvojkolovej kvalifikácii obsadila 18. priečku výkonom 63,00, najlepšie vo svojich skupinách boli Sarah Hoefflinová zo Švajčiarska (91,33) a Nórka Johanne Killiová (93,66). Do finále postúpilo osem akrobatických lyžiarok. Stromková minulý víkend v Mammoth Mountain obsadila 17. priečku. Predtým v talianskom Seiser Alme bola v rovnakej disciplíne ôsma a vo francúzskom Font Romeu skončila devätnásta.

tromková síce zostala za bránami finále, získala však cenné body do olympijskej kvalifikácie pre ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. "Zuzke nevyšla jazda na 100 percent, no som rád, že trať zvládla bez zranenia. Zajtra nás čaká kvalifikácia v disciplíne Big Air - ďalšia šanca postúpiť do finále," uviedol v tlačovej správe pre TASR Stromkovej tréner Tomáš Murgáč. Kvalifikácia ženského Big Air je na programe v piatok 10. februára od 16.40 SEČ.

Finále slopestyle v Quebecu bez slovenskej účasti je na programe v nedeľu 12. februára o 19.00 SEČ.