Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Začala sa oprava železničného mosta medzi Východnou a Kráľovej Lehoty

Na archívnej snímke železničná trať v úseku Kráľova Lehota -Východná. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Železnice Slovenskej republiky žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave.

Kráľová Lehota 24. novembra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes opravovať železničný most medzi stanicami Východná a Kráľova Lehota. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková s tým, že práce potrvajú do 27. novembra.

ŽSR na moste vymieňajú 37 opotrebovaných drevených mostníc, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť tohto technického objektu železničnej dopravnej cesty. "Túto činnosť ŽSR vykonávajú vlastnými kapacitami. Oprava mosta je financovaná z vlastných zdrojov ŽSR, s predpokladanými finančnými nákladmi 12.500 eur," spresnila hovorkyňa.

Počas opravy mosta je železničná doprava v úseku medzi stanicami Východná a Kráľova Lehota prevádzkovaná iba po jednej traťovej koľaji. "Proti správnemu smeru jazdia vlaky smerujúce z Liptovského Mikuláša do Štrby. V kolíznych stretoch protismerných vlakov osobnej dopravy na trati Východná - Kráľova Lehota budú vlaky uprednostňované podľa dôležitosti a tak, aby výluka mala minimálny dosah na ich meškanie," dodala Pavliková.

Práce sú realizované denne, od 7.30 do 15.00 h. ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku opravných prác na moste. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.