Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

ZRAZILI SA DODÁVKY: Jeden spolujazdec zomrel

Na snímke zničená dodávka po nehode v Liptovskej Osade. Foto: Polícia SR/Facebook

Nehodu hasičom ohlásili krátko pred 5.00 h. Po príchode na miesto nehody zistili, že v havarovaných motorových vozidlách sa nachádzajú dve zakliesnené osoby.

Liptovská Osada 28. februára (TASR) - Nehodu dvoch dodávkových vozidiel na štátnej ceste I/59 v katastri Liptovskej Osady v okrese Ružomberok, ku ktorej došlo vo štvrtok skoro ráno, neprežila jedna osoba, dvaja ľudia sa zranili. Pri nehode zasahovali ružomberskí hasiči s dvoma kusmi techniky, informoval o tom TASR Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Nehodu hasičom ohlásili krátko pred 5.00 h. Po príchode na miesto nehody zistili, že v havarovaných motorových vozidlách sa nachádzajú dve zakliesnené osoby. "Hasiči za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia vyslobodili jednu zranenú osobu a pomohli ju naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Následne vyslobodili aj druhú osobu, u ktorej už lekár ZZS konštatoval smrť," uviedol Panák.

Hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová doplnila, že dve zranené osoby záchranári ošetrili a s poraneniami hrudníka a končatín previezli do nemocnice. Zranenia utrpeli vodiči dodávok, nehodu neprežil spolujazdec v jednej z nich, spresnila polícia na sociálnej sieti.

Hasiči zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny. "Jedno z havarovaných vozidiel odtiahli na krajnicu, aby uvoľnili jeden jazdný pruh. Po zdokumentovaní nehody vozovku očistili a miesto nehody odovzdali príslušníkom polície," dodal Panák.