Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

V Žiline otvorili Centrum technickej podpory

Žilinská univerzita Foto: TASR

Otvorenie spoločného pracoviska je vynikajúcou príležitosťou nielen pre našich študentov, povedal dekan Elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity Pavol Špánik.

Žilina 2. novembra (TASR) – Žilinská univerzita (ŽU) v Žiline a spoločnosť ON Semiconductor otvorili vo štvrtok na pôde ŽU externé pracovisko Centra technickej podpory (CTP) spoločnosti ON Semiconductor, zamerané na technickú podporu a výskumné projekty v oblasti mikroelektroniky.

"Otvorenie spoločného pracoviska vnímam ako vynikajúcu príležitosť nielen pre našich študentov, ktorí budú mať možnosť pracovať na najmodernejších technológiách, ale aj pre žilinský región, kde prispeje k rozvoju elektrotechnického priemyslu," povedal dekan Elektrotechnickej fakulty ŽU Pavol Špánik.

Prítomnosť CTP na univerzite má prehlbovať odborné znalosti v oblasti komplexných integrovaných obvodov a aplikačných riešení ON Semiconductor, podporovať štúdium a zvýšiť príťažlivosť technických študijných programov Elektrotechnickej fakulty ŽU. "Naša fakulta má veľmi dobre vybavenú infraštruktúru laboratórií, ktorá reflektuje súčasné požiadavky priemyslu a predstavuje významné rozšírenie našich možností. Môžeme pracovať s najnovšími súčiastkami, ktoré ešte nie sú na trhu. Čiže budeme troška predbiehať vývoj, ktorý je v priemysle a pripravovať ľudí pre budúcnosť," podotkol dekan Elektrotechnickej fakulty ŽU.

"Súčasný inžiniersky tím CTP, poskytujúci celosvetovú technickú podporu zákazníkom spoločnosti, je vybudovaný v prevažnej miere z absolventov ŽU. Odbornosť a talent, ktoré vstupujú do spoločnosti ON Semiconductor vďaka ŽU, recipročne prispejú k inovácii kľúčových študijných odborov v žilinskom regióne," uviedol viceprezident spoločnosti ON Semiconductor Tony Roybal.

Podľa Petra Jurčíka z ON Semiconductor Slovakia doteraz pôsobila spoločnosť v Piešťanoch a v Bratislave nedávno otvorila nové dizajn centrum. "Hľadáme talent a odbornosť, ktoré študijné odbory na ŽU poskytujú. Na druhej strane môžeme poskytnúť inováciu a know-how. Sme globálna firma s viac ako 30.000 zamestnancami a rôznymi globálnymi projektmi. Máme pravidelne otvorené pracovné miesta inžinier technickej podpory, technik technickej podpory, dokonca máme uplatnenie aj pre stredoškolákov," dodal Jurčík.