Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na onkologickom oddelení v Žiline pribudlo sedem LCD televízorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Sú umiestnené v čakárňach na prízemí, prvom poschodí a v izbách, v ktorých ambulantne podávajú chemoterapie. Oddelenie ich zakúpilo vďaka grantu vo výške 3000 eur z Nadácie Centra pre filantropiu.

Žilina 13. septembra (TASR) – Na oddelení klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina pribudlo sedem LCD televízorov. Sú umiestnené v čakárňach na prízemí, prvom poschodí a v izbách, v ktorých ambulantne podávajú chemoterapie. Oddelenie ich zakúpilo vďaka grantu vo výške 3000 eur z Nadácie Centra pre filantropiu. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Podľa primárky žilinskej onkológie Dagmar Sudekovej sa vďaka grantu podarilo zvýšiť pohodlie pacientov. "Podávanie chemoterapie trvá aj niekoľko hodín. Je to veľmi náročný proces, preto sme radi, že zlepšujeme prostredie, v ktorom onkologickí pacienti trávia tento čas. Mnohí z nich si prinesú knihu, časopis či prídu s niekým, s kým im chvíle rýchlejšie ubehnú. Pri televízii je to podobné a film či relácia sčasti pomôžu odviesť pozornosť od samotnej chemoterapie," uviedla Sudeková.

Hovorkyňa FNsP doplnila, že zlepšenie prostredia sa prejavilo na oddelení v posledných mesiacoch aj vďaka novému RTG terapeutickému prístroju na nenádorovú liečbu. "Zvýšenie komfortu sa zas podarilo vďaka moderným elektricky polohovateľným kreslám, unikátnemu akváriu pri kompletne zrekonštruovanom vstupe do budovy, kompletne opraveným strechám v rámci celého pavilónu, pohodlným invalidným vozíkom či ďalším investíciám," zhrnula Záteková.

"Takmer každý pobyt v nemocnici sa spája s udalosťami v živote, ktoré nie sú vyslovene pozitívne a na onkológii prežívajú naši pacienti mimoriadne ťažké chvíle. Aj preto som rád, že oddelenie poskytuje nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale naši zdravotníci robia všetko pre to, aby vytvorili čo najpríjemnejšie a najcitlivejšie prostredie. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomáhajú i takýmto spôsobom meniť tvár našej nemocnice a postupne ju modernizovať," uzavrel generálny riaditeľ FNsP Igor Stalmašek.