Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

NAFÚKAL V PRÁCI: Lekárovi namerali 1,6 promile

Ilustračné foto. Foto: TASR

Išlo o skúseného dlhoročného odborníka, s ktorým v minulosti nemali podľa hovorkyne nemocnice v Žiline žiadne problémy.

Žilina 5. septembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline namerali policajti pri dychovej skúške 70-ročnému lekárovi, ktorý sa mal hrubo správať k pacientom, 1,6 promile alkoholu.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík informoval, že policajti lekárovi z okresu Žilina obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. "V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodal Moravčík.

Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej išlo o skúseného dlhoročného odborníka, s ktorým v minulosti nemali žiadne problémy. "Alkohol pri práci zdravotníka je však u nás absolútne neprípustný. Ide o vážne porušenie pracovnej disciplíny, preto s doktorom okamžite ukončíme pracovný pomer. Dotknutej pacientke sa ospravedlňujeme za vzniknuté komplikácie. Zdravotnú starostlivosť sme okamžite zabezpečili ďalším lekárom," uviedla Záteková.

Doplnila, že u zamestnancov FNsP pravidelne realizujú aj náhodné kontroly dychovou skúškou. "Tento rok išlo už o 150 prípadov, všetky boli negatívne," dodala hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice.