Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Viaceré chodníky na žilinských sídliskách potrebujú nevyhnutne opravu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Viceprimátor Patrik Groma zdôraznil, že sa jednoznačne treba čo najskôr pustiť do tohto projektu, hoci bude určite veľmi nákladný.

Žilina 28. apríla (TASR) – Vedenie žilinského magistrátu pripravuje podmienky na opravu chodníkov na viacerých tamojších sídliskách. Podstatná časť rekonštrukčných prác by sa mala v prípade schválenia nevyhnutných finančných prostriedkov z mestskej pokladnice uskutočniť v budúcom kalendárnom roku.

Viceprimátor Patrik Groma zdôraznil, že sa jednoznačne treba čo najskôr pustiť do tohto projektu, hoci bude určite veľmi nákladný. „Verím, že sa poslanci nášho mestského zastupiteľstva postavia zodpovedne k tomuto problému a podporia návrh, aby sme mohli investovať do opráv chodníkov,“ skonštatoval.

Viaceré úseky chodníkov na žilinských sídliskách sú podľa neho vo veľmi dezolátnom stave. „Aj týmto spôsobom chceme významne zlepšiť životné prostredie obyvateľov Žiliny. Najskôr by mali prísť na rad chodníky na Hlinách a potom, ak nám to dovolia financie, na sídlisku Vlčince,“ spresnil Groma.

„V tejto súvislosti sa niektorí poslanci mestského zastupiteľstva stretli s kompetentnými pracovníkmi nášho mestského úradu v závere minulého týždňa na Vlčinciach, aby si na vlastné oči overili aktuálny stav chodníkov a opodstatnenosť ich plánovaných opráv,“ dodal viceprimátor metropoly severozápadného Slovenska.