Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

V Žiline začnú v septembri so zberom elektroodpadu

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Zber sa uskutoční v sobotu 5. septembra.

Žilina 27. augusta (TASR) – Zber elektroodpadu a rozmiestňovanie veľkokapacitných kontajnerov na objemný komunálny odpad sa v Žiline začne v septembri. Informoval o tom primátor Žiliny Igor Choma na dnešnej tlačovej konferencii.

„Mesto Žilina v spolupráci s partnermi organizuje od septembra 2015 na území mesta zber elektroodpadu a rovnako aj rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery, do ktorých môžu obyvatelia Žiliny vyviesť svoj odpad. Mesto tak vytvára priestor na zbavenie sa odpadu, čím chceme predísť zakladaniu čiernych skládok. Počas roka môžu občania zaniesť odpad do zberného dvora na Jánošíkovej ulici,“ uviedol Choma.

Zber elektroodpadu v Žiline sa uskutoční v sobotu 5. septembra v mestských častiach Považský Chlmec, Vranie, Brodno, Budatín, Zádubnie, Zástranie, Mojšová Lúčka, Bytčica, Bánová, Závodie, Rosinky, Trnové, Strážov a Žilinská Lehota. V sobotu 12. septembra budú elektroodpad zbierať v centre mesta (Staré mesto, Malá Praha), na sídliskách (Vlčince, Solinky, Hliny a Hájik), ako aj na Bôriku a pri Celulózke. Veľkokapacitné kontajnery s objemným odpadom budú na území mesta Žilina odvážať od 14. septembra do 26. októbra. Rozpisy jednotlivých zberov nájdu obyvatelia na webovej stránke mesta.