Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Združenie turizmu Terchová vyhlásilo verejnú zbierku Obnovme Vrátnu

Na snímke ťažké mechanizmy odstraňujú nánosy kameňa z poškodenej cesty po pondelkovej silnej búrke a ničivej povodňovej vlne vo Vrátnej doline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zbierka potrvá do 31. októbra 2014.

Terchová 13. augusta (TASR) – Združenie turizmu Terchová (ZTT) vyhlásilo tento týždeň verejnú zbierku na obnovu a opravu turistických chodníkov vo Vrátnej pod názvom Obnovme Vrátnu, ktorá potrvá do 31. októbra 2014. TASR o tom informoval predseda ZTT Jozef Mičo.

Celá zbierka podľa neho pôjde na opravu turistických chodníkov, ktoré boli poškodené alebo si akútne vyžadujú opravu a rozhodne o nej predstavenstvo ZTT. „Poškodené chodníky sme hneď v prvej fáze rýchlo vyriešili. Tak, aby všetko bolo schodné, zjazdné a relatívne bezpečné. Dodnes upozorňujeme hostí, keď idú na túry a prídu sa k nám do kancelárie ZTT opýtať, aby nechodili hlavne v blízkosti ťažkých strojov. Lebo ľudia sú zvedaví, chcú zblízka vidieť, čo sa udialo. Aby sa náhodou nestal nejaký úraz. A čo sa týka chodníkov ako takých, v súčasnosti okrem chodníka na Šútovský vodopád sú ostatné relatívne schodné. Takže nevidíme žiadny problém, kvôli ktorému by k nám turisti nechodili,“ povedal Mičo s tým, že podrobnejšie informácie o verejnej zbierke sú na internetovej stránke ZTT.

Zároveň pripomenul, že aj obec Terchová vyhlásila verejnú zbierku, ktorá rovnako potrvá do 31. októbra 2014. „Obec sa zbierkou viac sústreďuje na odškodnenie občanov, ktorým boli zaplavené rodinné domy a ZTT sa vyslovene sústreďuje iba na opravu chodníkov. Čiže, poškodenej prírody a turistických chodníkov,“ uviedol predseda ZTT.

Obec Terchová na internetovej stránke uviedla, že o zbierke, jej výsledkoch a použití získaných finančných prostriedkov bude občanov informovať starosta obce Milan Laurenčík zverejnením údajov na úradnej tabuli a webovej stránke obce. Do 20. augusta môžu občania podporiť zbierku obce aj vkladom do označenej pokladničky v kostole Sv. Cyrila a Metoda.