Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

V najmenšej oravskej obci Osádka prevládajú starší voliči

Na snímke oznam pre voliča. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Okrsková komisia v obci počas sobotňajších volieb upozorňuje starších voličov na spôsob vypĺňania volebných lístkov, aby sa nestalo, že dôjde k zbytočným chybám.

Osádka 4. novembra (TASR) – Volebná miestnosť v najmenšej oravskej obci Osádka zívala v sobotu popoludní prázdnotou. Najväčší nápor voličov tu očakávajú vo večerných hodinách. Uviedla pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie Miroslava Škvarková. "Prevládajú starší voliči," povedala.

Podľa jej ďalších slov, okrsková komisia v Osádke počas sobotňajších volieb upozorňuje starších voličov na spôsob vypĺňania volebných lístkov, aby sa nestalo, že dôjde k zbytočným chybám. "Niektorí za nami prídu a radšej sa opýtajú, akým spôsobom majú hlasovať," uviedla Škvarková.

Starosta obce Miroslav Jurík vyzdvihol, že v Osádke býva väčšinou vysoká účasť na voľbách. "Momentálne však máme účasť nižšiu, ale môže to byť zapríčinené aj tým, že niektorí občania sú ešte v práci a hlasovať prídu až vo večerných hodinách," vysvetlil.

Jeden z účastníkov volieb, 80-ročný Jaroslav, rozprával o Osádke ako o nádhernej dedine, ktorej môžu závidieť najmä pokoj, ktorý tam vládne. "Mám však pocit, že sme prišli do takého štádia, kedy ľudia nikdy nie sú s ničím spokojní. Lebo čokoľvek urobíte, vždy sa nájdu ľudia, ktorí majú opačné názory a chcú to inak. A nedokážu pochopiť, že ten, kto vyhral voľby, ich vyhral väčšinovo," uviedol.

Doplnil, že ak niekto raz zvíťazil, mali by sme ho rešpektovať. "Aj tí, ktorí ho nevolili," zdôraznil.