Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Žilinský kraj

Veľkonočná lyžovačka má na Orave výborné podmienky

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

"Výška snehovej pokrývky sa na našich výborne upravených zjazdových tratiach pohybuje až na úrovni 80 cm," uviedol prevádzkar strediska Roháče – Spálená.

Dolný Kubín 4. apríla (TASR) – Viaceré lyžiarske strediská v oravskom regióne ponúkajú počas tradičných sviatkov vítania jari vďaka vytrvalému, doslova zimnému počasiu s množstvom čerstvo napadnutého snehu a mrazivými nočnými teplotami výborné podmienky na veľkonočnú lyžovačku.

"Výška snehovej pokrývky sa na našich výborne upravených zjazdových tratiach pohybuje až na úrovni 80 cm. Počas predĺženého veľkonočného víkendu sú samozrejme v plnej prevádzke všetky lanovky a vleky," spresnil prevádzkar lyžiarskeho strediska Roháče – Spálená pri obci Zuberec Patrik Matištík.



Neobvykle žičlivé prírodné podmienky umožnili predĺžiť víkendovú prevádzku aj v stredisku na Vasiľovskej holi pri obci Hruštín. "Hoci v kalendári vládne už dva týždne jar, snehu máme stále naozaj viac ako dosť. Trvanie našej víkendovej prevádzky tak závisí výsostne od záujmu lyžiarov," skonštatoval Miroslav Virlič.

"Návštevníci môžu využiť aj našu pestrú regionálnu kartu zliav," dodal Jozef Kaščák z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Klaster Orava. Výborné podmienky na veľkonočnú lyžovačku sú aj na Kubínskej holi nad Dolným Kubínom, v najchladnejšej slovenskej doline pri Oravskej Lesnej či v neďalekej Krušetnici.