Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

V Ružomberku sa predstaví tanečná špička z piatich európskych krajín

V Ružomberku sa predstaví tanečná špička z piatich európskych krajín Foto: Laco Pagáčik

Podujatie, ktoré je zároveň aj prvým kolom Slovenského pohára, sa uskutoční v sobotu 7. apríla v Športovej hale Koniareň.

Ružomberok 5. apríla (TASR/Teraz.sk) – Tanečná špička zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska i Ukrajiny predstaví svoje umenie v štandardných a latinsko-amerických tancoch na medzinárodnej tanečnej súťaži Ružomberok Open 2018. Podujatie, ktoré je zároveň aj prvým kolom Slovenského pohára, sa uskutoční v sobotu 7. apríla v Športovej hale Koniareň. Informácie pre TASR poskytol manažér pre komunikáciu Ružomberok Open Martin Buzna.

„Cieľom podujatia je už tradične podporiť tanečníkov v rozvíjaní ich talentu a taktiež ukázať verejnosti čaro tanečného športu," priblížil usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki. Tanečné páry sa predstavia v 12 kategóriách, ktoré sú rozdelené na šesť bodovacích súťaží, štyri pohárové a dve začínajúce detské a juniorské tanečné páry. Diváci uvidia súťažiacich tancovať vo všetkých vekových kategóriách od detí cez juniorov, dospelých až po seniorov. „V tanci ich bude naživo sprevádzať ružomberská hudobná skupina RK jazz band. Celodenné podujatia ukončí slávnostný galavečer, na ktorom sa predstavia tie najlepšie tanečné dvojice," doplnil Szolnoki.

V Ružomberku sa predstaví tanečná špička z piatich európskych krajín
Foto: Laco Pagáčik


Pre milovníkov tanca z radov návštevníkov je pripravená tombola. Pre všetkých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť súťaže osobne, pripravili organizátori priamy prenos s partnerským tanečným portálom tancujeme.com.

Okrem súťažiacich do Športovej haly Koniareň v Ružomberku každoročne zavíta okolo 3500 návštevníkov z celého Slovenska a okolitých krajín. Vyhlasovateľom súťaže je Slovenský zväz tanečného športu a organizátormi Tanečné štúdio Maestro Liptovský Mikuláš a mesto Ružomberok.