Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

V Dolnom Kubíne sa na štadióne bude celý týždeň korčuľovať zadarmo

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Marko Erd

Okrem korčuľovania radnica pripravuje s mestským kultúrnym strediskom.

Dolný Kubín 3. marca (TASR) - Počas jarných prázdnin pripravila dolnokubínska samospráva pre svojich občanov i návštevníkov mesta korčuľovanie na zimnom štadióne a premietanie rozprávky zadarmo. Stačí, ak záujemcovia o korčuľovanie zavítajú na štadión v popoludňajších hodinách od pondelka 4. marca do piatka 8. marca.

"Aj týmto spôsobom chceme našim malým aj veľkým Dolnokubínčanom ponúknuť program počas prázdnin, aby mohli spoločne tráviť čas s rodinou a popri tom si aj zašportovať. Stačí, ak si prinesú na štadión korčule a dobrú náladu. Budeme radi, ak ich príde čo najväčší počet," povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Pre širokú verejnosť bude ľadová plocha zadarmo prístupná každý deň od 14. do 15.30 hodiny. Počas sezóny túto halu využívajú aj hokejisti Mestského hokejového klubu Dolný Kubín na výchovu a rozvoj mládežníckeho hokeja v meste. Stala sa tiež domovským stánkom Mestského športového klub Hviezda Dolný Kubín a svoju základňu tam má aj slovenská parahokejová reprezentácia.

Okrem korčuľovania radnica pripravuje s mestským kultúrnym strediskom (MsKS) vo štvrtok 7. marca aj prázdninové kino, kde je pre deti a ich rodičov pripravená animovaná rodinná rozprávka. Začiatok premietania je naplánovaný o 16. hodine v divadelnej sále MsKS.

"Výberom animovaného filmu chceme ponúknuť divákom pohodovú a oddychovú rozprávku pre celú rodinu. Jej príbeh môže byť pre mnohých z nás inšpiráciou. Veríme, že si mnoho ľudí nájde čas a zavíta k nám na premietanie," vysvetlila Jana Greššová, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.