Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Žilinský kraj

V Dolnom Kubíne budú počas všetkých svätých otvorené všetky cintoríny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V stredu 1. novembra bude na poriadok na cintorínoch dohliadať okrem štátnej polície aj Mestská polícia Dolný Kubín.

Dolný Kubín 31. októbra (TASR) - S blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých sa v Dolnom Kubíne zvýši aj návštevnosť cintorínov. Mesto v súčasnosti spravuje celkom osem cintorínov s 3657 hrobovými miestami. Ako pre TASR uviedol referent informovania verejnosti Mestského úradu v Dolnom Kubíne Martin Buzna, v stredu 1. novembra bude na poriadok dohliadať okrem štátnej polície aj Mestská polícia Dolný Kubín.

Vo zvýšenom nasadení bude polícia najmä v okolí cintorínov, kde pomôžu pri riadení dopravy a zabezpečovaní verejného poriadku. „Upozorňujeme všetkých občanov, aby si počas návštevy cintorína dávali pozor na osobné veci, dbali na svoju bezpečnosť a nenechávali si cenné veci v autách, aby nedali príležitosť prípadným zlodejom,“ povedal náčelník Mestskej polície Dolný Kubín Peter Uhrina.

Podľa slov vedúceho odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade Dolný Kubín Miroslava Kosmeľa budú za účelom navýšenia kapacity doplnené na cintorínoch nádoby na odpad. „Chceli by sme upozorniť a poprosiť občanov, aby odpad odkladali na určené miesta, ktoré budú pravidelne vysypané,“ doplnil.

Zároveň bude v meste posilnená mestská hromadná doprava (MHD) o mimoriadne spoje a bezplatné cestovanie. Autobusy budú podľa slov referenta zachádzať až na parkovisko pred Novým cintorínom na Bysterci. „Vzhľadom na očakávaný veľký počet návštevníkov na osobných motorových vozidlách odporúčame všetkým obyvateľom využiť MHD,“ upozornil Kosmeľ. Zároveň žiada všetkých návštevníkov cintorínov, aby predovšetkým pri parkovaní rešpektovali pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície.