Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Liptovský región zaujal na turistickom veľtrhu v Londýne

Lyžovačka v stredisku Jasná, archívna snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Veľkú pozornosť návštevníkov londýnskeho veľtrhu zaujalo najmä nízkotatranské lyžiarske stredisko Jasná.

Liptovský Mikuláš 7. novembra (TASR) – Oblastné združenie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov prezentovalo v uplynulých dňoch atraktivity liptovského regiónu na jednom z najväčších celosvetových turistických veľtrhov World Travel Market v Londýne, ktorý navštívilo viac ako 50.000 profesionálov v turizme.

"Kto sa nezúčastní na tomto londýnskom veľtrhu, akoby ani nebol na mape turistických destinácií. Preto sme ani my, Liptáci, nemohli chýbať medzi piatimi tisíckami vystavovateľov a využiť množstvo jedinečných príležitostí na oslovenie potenciálnych návštevníkov a partnerov," skonštatovala riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Zvýšená orientácia na ostrovnú klientelu je podľa nej podporená aj novým leteckým spojením medzi Londýnom a Popradom. "Britskí turisti patria medzi solventných klientov, ktorí sú nároční na kvalitu služieb, ale zároveň radi míňajú. O Slovensku majú málo informácií, prekvapilo ich množstvo investícií, ktoré sme v poslednom období v Liptove zrealizovali," podotkla Bartková.

Veľkú pozornosť návštevníkov londýnskeho veľtrhu zaujalo najmä nízkotatranské lyžiarske stredisko Jasná. "Podarilo sa nám získať prestížne ocenenie pre najrýchlejšie sa rozvíjajúce stredisko. Popri záujme o kombináciu lyžovania a wellnessu sa mnohí pýtali aj na cykloturistiku. V zahraničí už vnímajú Liptov a Nízke Tatry ako celoročnú destináciu," dodala manažérka strediska v Demänovskej doline Petra Šuhajdová.