Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Pri Čadci havarovala dodávka s migrantmi, pri nehode zomrel Slovák

Na snímke vrak osobného auta Dacia Logan, ktoré sa zrazilo s poľskou dodávkou na ceste I/11 pred tunelom Horelica v okrese Čadca vo štvrtok ráno 3. septembra 2015. Foto: TASR/KR HaZZ v Žiline

V dodávke sa malo nachádzať 23 utečencov.

Čadca 3. septembra (TASR) – Tragicky sa dnes o pol piatej ráno skončila zrážka osobného auta s menším nákladným autom na ceste I/11 pri tuneli Horelica v Čadci, pri ktorej zahynul jeden človek. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

Hasiči podľa nej vyslobodili z osobného auta zakliesneného zraneného vodiča a odovzdali ho záchrannej zdravotnej službe. "Druhá osoba z osobného auta bola mŕtva. Hasiči zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru a uniknuté prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom. V nákladnom aute sa nachádzal väčší počet osôb. Hasiči zásah ukončili pred ôsmou hodinou ráno," dodala hovorkyňa KR HaZZ v Žiline.

Na snímke poľská dodávka, ktorá sa vo štvrtok ráno 3. septembra 2015 zrazila na ceste I/11 pred tunelom Horelica v okrese Čadca s Daciou Logan.
Foto: TASR/KR HaZZ v Žiline

V poľskej dodávke sa viezlo 23 mužov cudzej štátnej príslušnosti. Pri zrážke zahynul 32-ročný spolujazdec v Dacii Logan. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

V dodávke sa podľa Martina Wäldla z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia PZ nachádzalo 23 občanov Sýrie (20 mužov vo veku od 18 do 53 rokov, tri deti vo veku 13, 15 a 17 rokov), ktorí sa po nehode pokúsili o útek. "Po prepátraní okolitého terénu cudzincov zhromaždili a predviedli na Obvodné oddelenie PZ Čadca. Cudzinci smerovali z Maďarska do Nemecka. Momentálne prebiehajú úkony na zistenie totožnosti cudzincov a overenie, či nie sú žiadateľmi o azyl v niektorej členskej krajine Európskej únie," uviedol Wäldl.



Podľa krajskej policajnej hovorkyne prešiel 57-ročný vodič poľskej dodávky, smerujúci zo Žiliny do Čadce, do protismeru. "Následne došlo k zrážke s oprotiidúcim vozidlom Dacia Logan, ktoré viedol 33-ročný vodič z Čadce. Pri dopravnej nehode zahynul 32-ročný spolujazdec, sediaci v Dacii Logan na zadných sedadlách. Podľa zistených informácií sa v dodávke prevážalo celkom 23 mužov cudzej štátnej príslušnosti," dodala Balogová.