Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Terchovský budzogáň zabúcha už tento víkend, privíta aj novomanželov

Na snímke pohľad na obec Terchová. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Brány festivalu budú otvorené každý deň dve hodiny pred začiatkom programu.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Už tento víkend od 28. do 30. augusta udrie na terchovský amfiteáter poriadne tvrdá muzika kapiel účinkujúcich na tohtoročnom festivale Terchovský budzogáň. V programe je viac ako 33 hodín poctivého energického rocku, ktoré odohrá 27 skupín.

Tento rok na Terchovskom budzogáni odohrajú nadupané festivalové sety kapely HammerFall zo Švédska, Destruction a Freedom Call z Nemecka, Korpiklaani a Battle Beast z Fínska, Papilar z Poľska. Zo susednej Českej republiky prídu skupiny Totální nasazení, Škwor, Doga a The Snuff. Z domácich to budú Horkýže Slíže, Slobodná Európa, The Paranoid, Inekafe, Dorian Gray, Arzén, Konflikt, Zóna A, Mad Frequency či Rust2Dust.

Festival ako miesto svadobnej cesty bolo snom mladomanželov Šnapkových z Malatinej. O svojej túžbe prežiť svadobnú cestu na rockovom festivale napísali do rádia Rocková republika, ktoré im spolu s organizátormi toto prianie aj splnia. Tri dni z medových týždňov prežijú Michal a Marcela priamo na festivale. Okrem VIP vstupu získajú aj špeciálne svadobné dary a možnosť doplniť si svadobný album o fotografie so svojimi obľúbenými kapelami.

Brány festivalu budú otvorené každý deň dve hodiny pred začiatkom programu. Dopravu na festival zabezpečia posilnené spoje zo Žiliny, pre fanúšikov, ktorí prídu autom, budú k dispozícii parkoviská v blízkosti amfiteátra. Na stanovanie bude určený stanový tábor na lúke, ktorého súčasťou budú základné hygienické zariadenia a toalety. Stanový tábor bude k dispozícii už vo štvrtok 27.augusta. Počas festivalu otvoria Chill zónu rádia Rocková republika.

K dispozícii sú permanentky aj vstupenky na jednotlivé dni v sieti ticketportal aj priamo na mieste. TASR informoval PR manažér festivalu Rado Mešša.