Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Tatry už v predstihu hodnotia lyžiarsku sezónu ako veľmi vydarenú

Lyžiari sa pripravujú na jazdu dole zjazdovkou Solisko v lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Najväčší prevádzkovateľ horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách, akciová spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), hodnotí už v predstihu veľmi vydarenú lyžiarsku sezónu.

Demänovská Dolina 23. apríla (TASR) – Najväčší prevádzkovateľ horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách, akciová spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), hodnotí už v predstihu veľmi vydarenú lyžiarsku sezónu, hoci ešte nie je úplne minulosťou. Definitívne by sa mala skončiť až 10. mája.

„V porovnaní s predchádzajúcou zimou boli rozhodujúcim faktorom výrazne lepšie podmienky na lyžovanie vďaka priaznivejšiemu počasiu. Moderné systémy technického zasnežovania sme mohli spustiť už 21. novembra a sezónu sme odštartovali 5. decembra,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Počas rozhodujúceho sviatočného obdobia na prelome kalendárnych rokov sa podľa neho podarilo maximálne vyťažiť ubytovacie kapacity. Úbytok klientely z Ruska a Ukrajiny nahradili vo zvýšenej miere Poliaci, Česi a Slováci. „Návštevnosť cez jarné prázdniny bola porovnateľná s najlepšími sezónnymi dňami,“ konštatoval Hlavatý.

Celkové tržby a návštevnosť sa v hodnotenej sezóne medziročne zvýšili zhodne o 20 %. Až o 23 % vzrástli tržby z predaja skipasov. Tržby horských hotelov stúpli o 12 %, reštauračných zariadení o 28 %, športových služieb a obchodov až o 31 %. „Je to aj jasný dôkaz prehlbujúcej sa spolupráce s ostatnými subjektmi cestovného ruchu v tatranskom regióne,“ dodal.