Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Športový chodník popri rieke Turiec v Martine rozšírili o nový úsek

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Športovci ho môžu využívať na beh, cyklistiku či iné športy.

Martin 19. októbra (TASR) – V Martine otvorili vo štvrtok novú časť športového chodníka popri rieke Turiec od Ulice Mládeže po Kamenný most. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že športovci môžu využívať na beh, cyklistiku či iné športy nových 450 metrov asfaltobetónu. "Budovanie cyklotrás, podpora športu a zodpovednosť voči životnému prostrediu sú dlhodobými prioritami mesta Martin, čo dokazuje množstvo projektov, podujatí a iniciatív. Investície do týchto oblastí nezastali ani v roku 2017 vďaka podpore Nadácie Kia Motors Slovakia," uviedla Kalmanová.

Pripomenula, že primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar podpísal 4. septembra 2017 zmluvu o poskytnutí finančného grantu z nadácie vo výške 25.000 eur na vybudovanie športovo–oddychového chodníka na nábreží rieky Turiec. "Osobne sa už dlhodobo zasadzujem o budovanie cyklotrás a podporu športov v Martine. Som veľmi rád, že sa nám podarilo pokračovať v rozvoji obľúbenej oddychovej zóny popri rieke Turiec. Verím, že v najbližšom čase sa nám ju podarí predĺžiť až do Vrútok, kde sa pripojí priamo na budúcu cyklotrasu Vrútky - Strečno," povedal Hrnčiar.

Okrem terénnych úprav bol podľa hovorkyne mesta Martin podklad vysypaný štrkodrvou a následne položená asfaltobetónová vrstva. "Novú časť športového chodníka otvorili promo jazdou martinskí seniori, pre ktorých mesto zorganizovalo prednášky o histórii bicyklovania a zdravom životnom štýle. Mesto do budúcnosti pripravuje realizačnú projektovú dokumentáciu na pokračovanie chodníka v smere Tulip - Pltníky - Vrútky v dĺžke tri kilometre, tak aby nadviazal na pripravovaný projekt cyklo prepojenia Vrútky – Strečno," dodala Kalmanová.