Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Vianočnú atmosféru prinesie do Ružomberka bábkové predstavenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podujatie sa uskutoční v sobotu 24. novembra popoludní v Galérii Ľudovíta Fullu, v programe sa predstaví divadelná formácia Už.

Ružomberok 14. novembra (TASR) – Sviatočnú atmosféru prinesie do Ružomberka bábkové predstavenie pre deti s názvom Zachránené Vianoce. Podujatie sa uskutoční v sobotu 24. novembra popoludní v Galérii Ľudovíta Fullu, v programe sa predstaví divadelná formácia Už. Deti si po predstavení môžu spolu s hercami vyrobiť vlastnú plošnú bábku a vziať si ju domov.

"Bude to klasické malé bábkové divadielko. Také ako si ho pamätáme z detstva. Pôjdeme sa pozrieť na putovanie pre záchranu Vianoc. Srdečne preto pozývame všetky deti," priblížila pre TASR Gabriela Demčáková z ružomberskej radnice.

Súrodencom Paulínke a Mirkovi sa stratil list pre Ježiška, a tak sa ho vyberú hľadať. Koho na svojej ceste stretnú a či sa im list podarí nájsť, sa návštevníci dozvedia v rozprávke. Hrajú Mirka Michalková, Andrej Pachinger a Pavol Michalka.

Podujatie sa koná v rámci osláv 700 rokov udelenia mestských výsad Ružomberka. Mesto ho pripravuje v spolupráci s Galériou Ľudovíta Fullu.