Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Pult so zdravým jedlom je novinkou v Novej menze Žilinskej univerzity

Žilinská univerzita, archívna snímka. Foto: TASR

Kuchári budú priamo pri príprave jedál spolupracovať s top kuchármi zo Slovenska a zahraničia.

Žilina 13. septembra (TASR) – Študenti Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) môžu od akademického roku 2018/2019 využívať v Novej menze pult so zdravým jedlom Front cooking center (FCC). TASR o tom informovala Martina Slavíková z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

"Minulý rok sa skončila modernizácia výdajne na fakulte bezpečnostného inžinierstva, tento rok na fakulte riadenia a informatiky. Tým sa však všetko len začalo, pretože stravovacie zariadenie (SZ) Menza má v správe celkovo sedem výdajní," doplnila Slavíková.

Podľa riaditeľky SZ Menza Daniely Slovákovej sa UNIZA zavedením FCC pultu čerstvého jedla stala lídrom v inováciách. "Dovoľujem si tvrdiť, že naša strava spĺňa všetky očakávania moderného jedla. Či už v podávaní jedla, spôsobe varenia, alebo dodržiavaní nutričnej a výživovej hodnoty," vysvetlila Slováková.

"V prvom rade ide o kvalitu jedla, ktorú sa nám darí držať na vysokej úrovni. Dôležité je však aj spríjemniť študentom a zamestnancom prostredie, v ktorom sa stravujú. Vďaka spoločnej práci sa nám darí postupne renovovať, prinášať nové postupy a technológie. Veríme, že spokojnosť našich stravníkov bude len rásť. So zmenami určite nekončíme. Tešíme sa na nové príležitosti v budúcnosti," dodala Slováková.

Jedlo bude podľa nej pripravované priamo pred študentmi a zamestnancami. "Budú môcť vidieť, z akých surovín a za akých podmienok sa pripravuje. Kuchári budú priamo pri príprave jedál spolupracovať s top kuchármi zo Slovenska a zahraničia. Na FCC pulte si budú môcť od siedmej hodiny vybrať z ponuky teplých a studených raňajok a bude otvorený až do 18. hodiny od pondelka do štvrtka. Novinkou v Novej menze je tiež pokladňa a chladený samoobslužný pult," uviedla Slavíková.

"Súčasťou kuchyne sú najšpičkovejšie technologické zariadenia. Umožnia nielen bohatšiu ponuku jedál, zároveň v surovinách ponechajú všetky živiny. Kuchári sa celé leto zaúčali a absolvovali mnoho školení, aby na jeseň boli pripravení," dodala Slavíková.