Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Oravský hrad vyčaruje tradičnú vianočnú atmosféru

Originálna vianočná atmosféra sa bude niesť celým členitým hradným areálom.

Oravský Podzámok 24. decembra (TASR) – Majestátny Oravský hrad, ktorý si v posledných rokoch udržuje celoslovenské prvenstvo v návštevnosti, bude od 27. do 29. decembra dýchať vianočnou atmosférou. Popri tradičnej výzdobe, živom betleheme či vinšovníkoch ju umocnia inscenované výjavy z klasickej divadelnej hry Ženský zákon.

"Vianočný čas ponúka ideálny priestor na zamyslenie sa nad životnými hodnotami. V tejto legendárnej hre sú v kontraste intrigy, pýcha, sebectvo s láskou a pochopením. Kto si k nám v závere tohto týždňa nájde cestu, dozvie sa, čo napokon zvíťazí," uviedla riaditeľka správcovského Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

Originálna vianočná atmosféra sa bude niesť celým členitým hradným areálom. "Návštevníkov pohltí hneď od vstupnej brány. Štýlovo sme vyzdobili interiéry, nádvorím sa bude rozliehať vianočná hudba a koledy v podaní folkloristov. Program sa snažíme každý rok obmeniť a ponúknuť vďačnému publiku zakaždým niečo nové,“ vyzdvihla.

"Vianoce na hrade sú srdcovou záležitosťou celého nášho pracovného tímu. Každý sa na ňom ochotne podieľa, o čom svedčí, že úryvky divadelnej hry sme naštudovali vo vlastnej réžii. Toto podujatie je zároveň prejavom vďaky za to, že počas roka zavítalo do všetkých našich expozícií po celej Orave opäť nesmierne množstvo ľudí," dodala pre TASR riaditeľka Oravského múzea.