Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Na prvom ročníku Liptov festu sa zišlo približne 3000 návštevníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

Návštevníci festivalu dostali príležitosť spoznať Liptov aj z výšky, vyskúšať splav rieky Váh, wakeboarding alebo iné outdoorové aktivity.

Liptovský Mikuláš 20. júla (TASR) – Na víkendovom festivale liptovskej rozmanitosti Liptov Fest sa počas uplynulého víkendu zišlo v Liptovskom Mikuláši približne 3000 návštevníkov, pričom vyše 40 percent z nich bolo z iných regiónov a Českej republiky. TASR o tom informovala Miroslava Podhorová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

"Najväčšej obľube sa tešili liptovskí zbojníci, ktorí zábavnou formou predstavili všetky poklady Liptova a množstvo divákov pritiahol aj koncert skupiny Heľenine oči. Celkovo sa zúčastnilo 17 zariadení cestovného ruchu z regiónu, 15 remeselníkov a regionálnych výrobcov. Chceli sme účastníkom poskytnúť komplexný zážitok, aby mohli nielen sledovať, ale sa aj interaktívne zapojiť do aktivít a bližšie spoznať Liptov," uviedla Podhorová.

Doplnila, že účastníkov zaujali domáce špeciality v podaní TOP reštaurácií regiónu ocenených Liptovskou hviezdou. "Reštaurácie prezentovali tradičnú liptovskú kuchyňu v novom prevedení, s využitím súčasných trendov v gastronómii. Využili tradičné lokálne suroviny - jahňacinu, bryndzu, oštiepok, brusnice, maliny, čučoriedky. Diváci mali príležitosť ochutnať a ohodnotiť pripravené jedlá, ale aj okoštovať liptovské syry, bryndzu či miešané nápoje," podotkla Podhorová.

Návštevníci festivalu dostali podľa nej príležitosť spoznať Liptov aj z výšky, vyskúšať splav rieky Váh, wakeboarding alebo iné outdoorové aktivity, ktoré sú na Liptove bohaté. "Okrem gastronómie mali možnosť zapojiť sa do tkania koberca, ktoré predvádzali tvorivé dielne z Vlkolínca, naučiť sa priasť nite, vyrobiť papier, ale aj spoznať históriu a poklady miest. Takmer 200 účastníkov sa zabávalo do neskorej noci na filme Hodinový manžel, ktorého dej sa odohráva práve na Liptove," uzatvorila Podhorová.