Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V prípade expolicajta začali trestné stíhanie pre pokus o vraždu

hasiči a policajné auto stoja počas obliehania pred rodičovským domom ozbrojeného expolicajta v Liptovskom Mikuláši 6. augusta 2014. Foto: TASR/Jaroslav Hric

Počas 11 hodín trvajúceho zásahu polície v Liptovskom Mikuláši ozbrojený muž najmenej štyrikrát vystrelil na policajtov s úmyslom usmrtiť ich.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Polícia v súvislosti so stredajším (6.8.) zásahom proti ozbrojenému bývalému policajtovi začala trestné stíhanie. Informovala o tom dnes žilinská policajná hovorkyňa Jana Baloghová.

Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a vo veci prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, spresnila Baloghová.

Počas 11 hodín trvajúceho zásahu polície v Liptovskom Mikuláši ozbrojený muž najmenej štyrikrát vystrelil na policajtov s úmyslom usmrtiť ich. Strela mierená do oblasti životne dôležitých orgánov zasiahla jedného z policajtov do hrany balistického štítu. Odtiaľ sa projektil odrazil do bedier policajta a spôsobil mu zranenie vyžadujúce lekárske ošetrenie, vysvetlila žilinská policajná hovorkyňa.

Polícia informovala, že muž bol vyzbrojený krátkou guľovou zbraňou a tiež dlhou guľovou zbraňou s tlmičom. Mal 338 kusov rôznych nábojov nezisteného kalibru. Na držbu zbraní a streliva nemal potrebné povolenia. Polícia zbrane a strelivo zaistila, budú poslané na kriminalistickú expertízu.

Zásahu sa v stredu v noci zúčastnila viac ako polstovka policajných špecialistov. Po 11 hodinách vyjednávania sa im podarilo zadržať ozbrojeného expolicajta obvineného zo série lúpeží. Zabarikádovaný v rodičovskom dome v širšom centre Liptovského Mikuláša neváhal viackrát použiť strelnú zbraň.