Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

Liptovské mestá zrekonštruujú školské telocvične za takmer 100.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Liptovské mestá, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Hrádok, plánujú zrekonštruovať školské telocvične a doplniť ich vybavenie.

Liptovský Mikuláš 7. apríla (TASR) - Liptovské mestá, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Hrádok, plánujú zrekonštruovať školské telocvične a doplniť ich vybavenie, financie získali od ministerstva školstva.

Liptovskomikulášska mestská samospráva má na tento účel k dispozícii takmer 51.000 eur. "Deti zo Základnej školy (ZŠ) Demänovská cesta sa môžu tešiť na novú palubovku, za peniaze získané z eurofondov tu vymeníme aj vykurovacie telesá a vybavíme telocvičňu náradím. To nakúpime aj pre Základnú školu Okoličianska," povedala pre TASR hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. Zo získaných 51.000 eur investuje radnica pre ZŠ Demänovská cesta 47.000 eur, spoluúčasť mesta na financovaní je vo výške 15.200 eur. ZŠ Okoličianska získala dotáciu 3900 eur, mesto prispeje z rozpočtu sumou 390 eur.

Základné školy v metropole dolného Liptova získali od štátu podstatne nižšiu čiastku. "Nové vybavenie za viac ako 6000 eur poputuje na ZŠ na Sládkovičovej ulici a na Bystrickej ceste," uviedol asistent primátora mesta Ružomberok Michal Praženica.

Najmenšie liptovské mesto sa uchádzalo o dotáciu na rekonštrukciu elektroinštalácie a osvetlenia Základnej školy s materskou školou J. D. Matejovie Liptovský Hrádok. Magistrát získal od ministerstva 16.000 eur a za viac ako 2000 eur nakúpia vybavenie. "Plánujeme aj rekonštrukciu mestskej športovej haly, no momentálne sme žiadne finančné prostriedky nežiadali, pretože najskôr chceme urobiť susedné ihrisko," upozornil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.