Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Liptov sa postupne mení na vybavený atraktívny cykloregión

Múzeum liptovskej dediny v Pribyline. Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Liptovský región má už aj svoju ucelenú cyklomapu. Pred začiatkom tejto letnej sezóny sme uviedli do prevádzky mobilnú aplikáciu, aby sa u nás turisti vedeli rýchlo zorientovať, povedala P. Šuhajdová.

Liptovský Mikuláš 11. augusta (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov pokračuje v úsilí premeniť turistami celoročne vyhľadávaný liptovský región na vybavený atraktívny cykloregión. Popri legalizovaní a vyznačení už viac ako 700 km cyklotrás sa usiluje budovať potrebnú infraštruktúru.

„Chceme, aby sa Liptov s nepreberným množstvom jedinečných prírodných daností stal premyslenými postupnými krokmi najlepším slovenským cykloregiónom. Obrovský potenciál v podobe členitého horského terénu na to nepochybne má,“ uviedla pre TASR projektová manažérka OOCR a náruživá cyklistka Petra Šuhajdová.

Zároveň spresnila, že každoročne vyznačia ďalších viac ako 50 km cyklotrás. „Vybudovanie plnohodnotného cykloregiónu je jazda na dlhú trať. Treba postaviť cyklochodníky a mnohé ďalšie prvky infraštruktúry, aby Liptov vyhľadávali aj najnáročnejší cyklisti. Už teraz majú napríklad k dispozícii špičkové bikeparky v Jasnej a na Malinom Brde,“ pokračovala.

„Povzbudením je jasná spätná väzba od ubytovateľov a z informačných centier, že čoraz viac tuzemských i zahraničných cykloturistov mieri na Liptov. Celé rodiny a cyklistické partie vyhľadávajú u nás trasy a vyznačené okruhy najrôznejších dĺžok a náročností,“ skonštatovala Šuhajdová.

Liptovský región má už aj svoju ucelenú cyklomapu. „Pred začiatkom tejto letnej sezóny sme uviedli do prevádzky najnovšiu pomôcku, mobilnú aplikáciu, aby sa u nás turisti vedeli rýchlo zorientovať, vybrať si trasu a ľahko získať všetky informácie o dostupných doplnkových službách. Máme ešte veľa smelých plánov,“ dodala.