Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

L. MIKULÁŠ: Radnica sprísnila podmienky na vyhradenie parkovania

Ilustračné foto Foto: TASR

Primátor Ján Blcháč vysvetlil, že toto opatrenie je nevyhnutnou reakciou mestskej samosprávy na množiace sa sťažnosti obyvateľov sídlisk.

Liptovský Mikuláš 13. apríla (TASR) – Vedenie liptovskomikulášskej radnice začalo sprísnením podmienok na vyhradenie parkovacieho miesta pre osobné motorové vozidlá zdravotne ťažko postihnutých (ZŤP) ľudí regulovať príliš vysoké počty takýchto parkovacích miest a oprávnenosť ich pridelenia.

Primátor Ján Blcháč vysvetlil, že toto opatrenie je nevyhnutnou reakciou mestskej samosprávy na množiace sa sťažnosti obyvateľov sídlisk. „Viacerí občania nás upozornili, že vyhradené parkovacie miesta pre konkrétne evidenčné číslo auta využívajú v mnohých prípadoch aj zdraví rodinní príslušníci,“ skonštatoval.

Bežnou praxou podľa neho napríklad je, že si na preukazy ZŤP starých rodičov vybavujú vyhradené parkovacie miesta vnúčatá. „Túto situáciu sme museli začať neodkladne riešiť. Všetci dobre vieme, aký veľký je problém s parkovaním v našich mestách pri čoraz väčšom počte motorových vozidiel,“ zdôraznil Blcháč.

„Oprávnený žiadateľ musí byť po novom držiteľom parkovacieho preukazu osoby so ZŤP a musí mať trvalý pobyt v Liptovskom Mikuláši. Zároveň musí byť majiteľom daného motorového vozidla a držiteľom platného vodičského preukazu,“ dodal Ľubomír Hán z mestského odboru dopravy a verejných priestranstiev.