Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

L. Mikuláš pripravuje modernizáciu stránky za vyše 7000 eur

Erb mesta Liptovský Mikuláš Foto: Heraldický register

Obnova mestskej stránky sa týka dizajnu a zároveň prispôsobenia jej funkcií pre mobilné zariadenia.

Liptovský Mikuláš 1. júna (TASR) - Liptovskomikulášska radnica zmodernizuje svoju oficiálnu internetovú stránku. Obnova sa týka dizajnu a zároveň prispôsobenia jej funkcií pre mobilné zariadenia. Doplnia tiež pokročilé vyhľadávanie a nevyhnutné úpravy štruktúry aktuálneho obsahu.

Hlavnou požiadavkou na vynovenie mestského webu je prehľadnosť a dizajnová príťažlivosť. "V niektorých oblastiach je už zastaraný a neprehľadný. Súčasný vzhľad využívame už približne sedem rokov. Po úprave sa bude stránka vedieť prispôsobiť preferenciám jednotlivých užívateľov," uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Prestavba webu bude magistrát stáť viac ako 7000 eur.

Jednoduchosť, interaktivita, odozva, pokročilé vyhľadávanie a jednotný štýl sú zásady, ktorými sa pri prerábaní mestského webu budú riadiť. "Novinkou je rezervačný systém predajných miest počas podujatí, ktoré sú organizované mestom, ako sú Stoličné dni a Mikulášsky jarmok," vysvetlila vedúca oddelenia marketingu a podnikania na mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Soňa Višňovská.

Súkromná firma, ktorá sa stará o internetovú stránku mesta a zabezpečí jeho modernizáciu, vytvorí tiež doplnkový modul Newsletter pre Informačné centrum v podobe hromadného rozposielania informačných e-mailov. Radnica bude mať k dispozícii automatický newsletter pre záujemcov o aktuality a informácie, ktoré sa na internetovej stránke za určité časové obdobie nahromadia. Zmeny by mali byť dokončené počas leta.