Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Jeden z posledných koncertov na Slovensku odohral K. Gott v Ružomberku

Jeden z posledných koncertov na Slovensku odohral Karel Gott v Ružomberku Foto: Milan Fiľo

Športová hala Koniareň v Ružomberku sa koncom minulého roka premenila na okúzľujúce miesto s atmosférou zimnej rozprávky.

Ružomberok/Praha 12. októbra (OTS) - Najväčšia hviezda česko-slovenskej populárnej hudby Karel Gott prijal vtedy pozvanie svojho priateľa Milana Fiľa a pre Ružomberčanov zaspieval dvanásť známych skladieb. Noční král, Zvonky štěstí či Být stále mlád si spoločne s maestrom Gottom spievalo počas dvoch koncertov viac ako sedem tisíc ľudí.
Foto: Milan Fiľo

Správa o úmrtí Karla Gotta podnikateľa a filantropa Milana Fiľa mimoriadne zasiahla. “Maestro Gott bol úžasný človek, mimoriadny priateľ a geniálny umelec minimálne európskeho významu. Vždy som k nemu choval úctu a vrelý vzťah. Bol nesmierne pokorný a pracovitý. Obdivoval som ho, bude tu veľmi chýbať,” povedal zarmútený podnikateľ po skončení pohrebu v Chráme svätého Víta na Pražskom hrade. Na pohrebe sa zúčastnil na pozvanie najbližšej rodiny Karla Gotta spolu s ďalšími osobnosťami kultúrneho, spoločenského a politického života.
Foto: Milan Fiľo



Upozornenie: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.