Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

J. Blanár udelil Krajskej organizácii Únie žien ocenenie kraja

Na snímke predseda ŽSK Juraj Blanár. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Únia žien už 70 rokov organizuje na území Slovenska a Žilinského kraja mnoho podujatí a vytvára priestor pre rozvoj žien.


Žilina 21. novembra (TASR) – Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár udelil Krajskej organizácii Únie žien Slovenska (ÚŽS) najvyššie ocenenie kraja. Zlatý Litteras Memoriales dostali pri príležitosti 70. výročia vzniku únie. Blanár zároveň ocenil aj okresné organizácie.

"Jedna z najstarších aktívnych ženských organizácií už od roku 1945 vytvára priestor pre rozvoj žien a ich plnohodnotnú sebarealizáciu. Je mi veľkou cťou, že za jej mimoriadny celospoločenský prínos jej môžem udeliť naše najvyššie ocenenie," zdôraznil Blanár počas slávnosti v kongresovej sále ŽSK. Ocenenie si z jeho rúk prevzala predsedníčka Krajskej organizácie ÚŽS Alena Kuniaková a rovnako zástupkyne siedmich okresných organizácií v Čadci, Kysuckom Novom Meste, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Martine, Turčianskych Tepliciach a Žiline.

Únia žien už 70 rokov organizuje na území Slovenska a Žilinského kraja mnoho podujatí a vytvára priestor pre rozvoj žien. "Podávame pomocnú ruku a snažíme sa podporovať ženy v ich rodinnom a zároveň pracovnom živote. Medzi nami sú nadané a talentované členky, ktoré sa popri starostlivosti o rodinu dokázali presadiť aj vo svojom profesionálnom povolaní," uviedla Kuniaková.

ÚŽS ocenila aj 37 členiek za mimoriadnu, dlhoročnú a aktívnu prácu v ženskej organizácii. Predseda ŽSK vyzdvihol najmä ochotu, s ktorou ženy pomáhajú tým, ktorí to potrebujú a ocenil prácu takmer 12.000 členiek. Takáto veľká členská základňa si podľa neho zaslúži podporu.