Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Dolnokubínska škôlka má nové kúpeľne a sociálne zariadenia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Radnici sa okrem sociálnych zariadení podarilo sprevádzkovať aj dve sprchy. Navyše do MŠ zakúpili aj dva nové hracie prvky na školský dvor, ktoré vyšli na približne 2500 eur.

Dolný Kubín 22. augusta (TASR) – Dolnokubínska samospráva v rámci ročnej údržby škôl a školských zariadení zrealizovala v letných mesiacoch kompletnú rekonštrukciu dvoch kúpeľní a sociálnych zariadení v Materskej škole (MŠ) Obrancov mieru. Z rozpočtu mesta išlo na tieto práce 12.000 eur. TASR informoval hovorca Dolného Kubína Martin Buzna.

"Podnetom na obnovu škôlky bol predovšetkým ich nevyhovujúci stav, ktorý nám signalizoval potrebu opráv. Preto sme sa rozhodli tieto nedostatky odstrániť, aby deti mohli budovať svoje hygienické návyky v nových priestoroch," povedal vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Michal Švento.

Radnici sa okrem sociálnych zariadení podarilo sprevádzkovať aj dve sprchy. Navyše do MŠ zakúpili aj dva nové hracie prvky na školský dvor, ktoré vyšli na približne 2500 eur. "Teší nás, že z účelovo viazaných peňazí sme si mohli zakúpiť nové hracie prvky, ktoré určite obohatia deti v pohybových aktivitách. Sú určené hlavne na lezenie a preliezanie, takže ich budeme využívať aj počas ranných hier a cvičenia v našej škôlke," uviedla riaditeľka MŠ Stela Mihálová.