Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Rezort zdravotníctva ruší tender na nákup postelí, je málo uchádzačov

Na snímke minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Foto: TASR/Michal Svítok

Rezort chcel postele, rovnako ako CT prístroje, nakúpiť centrálne. Súťaž bola rozdelená na časti, na ministerstve zadefinovali 9 kategórií lôžok podľa technickej špecifikácie a medicínskeho využitia.

Bratislava 26. júna (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR ruší tender na nákup postelí za takmer 20 miliónov eur bez DPH, malo ísť o rámcový kontrakt.

"Súťaže sa nezúčastnil dostatočný počet uchádzačov," potvrdila pre TASR hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Verejné obstarávanie plánuje MZ nanovo vyhlásiť začiatkom júla.

Rezort chcel postele, rovnako ako CT prístroje, nakúpiť centrálne. Súťaž bola rozdelená na časti, na ministerstve zadefinovali deväť kategórií lôžok podľa technickej špecifikácie a medicínskeho využitia. Každá nemocnica si tak mohla vybrať to, čo potrebuje.

"Napriek rozdeleniu postupu zadávania zákazky na časti boli vo viacerých kategóriách predložené len dve ponuky, a teda máme za to, že by nedošlo k efektívnej hospodárskej súťaži," vysvetlila Eliášová.

Rezort predpokladal, že v jednotlivých kategóriách by mohli vždy súťažiť minimálne štyria dodávatelia. Z nich mali vzísť dvaja víťazní uchádzači, s ktorými sa mala uzavrieť rámcová dohoda.

Ešte pred dodaním postelí podľa požiadavky konkrétnej nemocnice mali títo dvaja dodávatelia v elektronickej aukcii opäť súťažiť. S víťazom malo napokon zdravotnícke zariadenie uzavrieť kontrakt.