Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Veterinárne opatrenia na kontrolu vtáčej chrípky pre Želiezovce končia

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Ako dnes TASR informoval riaditeľ RVPS Levice Ján Števko, v priebehu pozorovania neboli zistené žiadne nové prípady ani podozrenia na výskyt tohto ochorenia.

Želiezovce 21. marca (TASR) - Veterinárne opatrenia na kontrolu chorôb zvierat - vtáčej chrípky - pre mesto Želiezovce v okrese Levice, vydané 18. januára Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou (RVPS) Levice, boli ku dňu 16. marca zrušené v plnom rozsahu.

Ako dnes TASR informoval riaditeľ RVPS Levice Ján Števko, v priebehu pozorovania neboli zistené žiadne nové prípady ochorenia ani podozrenia na výskyt vtáčej chrípky. "Naďalej však zostávajú v platnosti mimoriadne veterinárne opatrenia, vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR zo dňa 28.10.2005, určené chovateľom hydiny a poľovníckym organizáciám," povedal Števko.

Podľa jeho slov uhynuté vtáky sú povinní odstraňovať majitelia, prípadne správcovia pozemkov a komunikácií, na poľovných pozemkoch užívatelia poľovných revírov. "V prípade chránených druhov vtákov sa postupuje podľa osobitných predpisov zákona o ochrane prírody a krajiny," ukončil riaditeľ RVPS Levice.