Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poistenci Unionu môžu v zahraničí využívať bezplatnú asistenčnú službu

Foto:

Ste na dovolenke, či pracovnej ceste v zahraničí a potrebujete lekársku pomoc? Občas môže byť problém sa v cudzej krajine zorientovať a rýchlo nájsť lekársku pomoc.

Bratislava 14. augusta (OTS) - Union zdravotná poisťovňa preto poskytuje pre svojich poistencov ako jediná zdravotná poisťovňa na Slovensku 24 hodinovú asistenčnú službu Eurocross vo všetkých krajinách Európskej únie, ako aj na Islande, v Lichtenštajnsku, v Nórsku a vo Švajčiarsku. Poistenci Union zdravotnej poisťovne sa tak môžu telefonicky na čísle +420 2 9633 9644 spojiť so spoločnosťou Eurocross so sídlom v Prahe, samozrejme v slovenčine a to v prípade, že potrebujú radu alebo prvú pomoc.

„V prípade potreby môžu naši poistenci ako jediní využiť asistenčné služby na vyhľadanie najbližšieho lekára, či nemocnice, ktorá akceptuje európsky preukaz poistenca. Asistenčná služba našim poistencom podá podrobné informácie o rozsahu a podmienkach poskytnutia zdravotnej starostlivosti v krajine, v ktorej sa práve nachádzajú, ako aj o výške finančnej spoluúčasti pri ošetrení. Asistenčná služba je našim poistencom k dispozícii nonstop a bezplatne,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako doplnila, poistenci Unionu majú nárok na poskytnutie potrebnej zdravotnej starostlivosti v rovnakom rozsahu a za tých istých podmienok ako občania štátu, v ktorom sa poistenec práve nachádza. Pre bezproblémové ošetrenie v zahraničí v štátoch Európskej únie je dobré požiadať najmenej 15 dní pred vycestovaním o vystavenie Európskeho preukazu zdravotného poistenia, ak ho doteraz nemajú. Viac informácií o Európskom preukaze nájdu poistenci na webovej stránke Unionu.

Európsky preukaz umožní poskytnutie zdravotnej starostlivosti v rozsahu podľa platnej legislatívy v danom štáte. Nepokrýva však náklady na prípadný prevoz pacienta späť do vlasti, alebo prevoz telesných pozostatkov a platí len v sieti štátnych zdravotníckych zariadení. „Poistencom preto pri ceste do zahraničia odporúčame aj poistenie liečebných nákladov, ktoré pokrýva všetky liečebné náklady v plnej výške a vzťahuje sa aj na súkromné zdravotnícke zariadenia, lieky predpísané lekárom, hospitalizáciu, prevoz pacienta na Slovensko, alebo aj prevoz telesných pozostatkov,“ upozorňuje riaditeľka odboru vývoja produktov životného a zdravotného poistenia, Eva Madarásová.

Všetci poistenci Union zdravotnej poisťovne pritom môžu ako benefit využiť 50% zľavu pri poistení liečebných nákladov v Union poisťovni.