Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ministerka zdravotníctva ocenila sestru v galantskej nemocnici

Na archívnej snímke ministerka zdravotníctva Slovenskej republiky Andrea Kalavská. Foto: TASR

Sestru Pavlíkovú nominovala Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante. V nemocnici pracuje už takmer 34 rokov ako zmenová sestra oddelenia chirurgie a urológie.

Galanta 11. apríla (TASR) – Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská (Smer-SD) ocenila 8. apríla viacero sestier a iných zdravotníckych pracovníkov. V galantskej nemocnici získala ocenenie sestra Renáta Pavlíková. Celkovo boli ocenení aj finančne traja víťazi v každej z kategórii (lekár, sestra, iný zdravotnícky personál).

„Toto ocenenie je vzdanie úcty a poďakovanie sa všetkým, ktorí sa starajú o zdravie ľudí. Viem, že podmienky nie sú ideálne, no robíme všetko pre to, aby sa postupne zlepšovali a spolu bojujeme za lepšie slovenské zdravotníctvo,“ uviedla Kalavská.

Sestru Pavlíkovú nominovala Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante. V nemocnici pracuje už takmer 34 rokov ako zmenová sestra oddelenia chirurgie a urológie. Podľa nemocnice je výnimočná najmä svojimi praktickými zručnosťami a tým, že počas svojej profesionálnej kariéry nebola takmer nikdy pracovne neschopná. Popri tom je v kolektíve mimoriadne obľúbená a vždy pripravená pomôcť.

Ďalšie ocenenia v kategórii sestra získali Helena Závodská z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch a Terézia Lengyelová z Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti Tereza v Košiciach. V kategórii lekár získali ocenenia Andrej Klepanec z Fakultnej nemocnice Trnava, Daniel Pinďák z Národného onkologického ústavu v Bratislave a Ondrej Bobík z Nemocnice s poliklinikou v Trebišove. V kategórii iný zdravotnícky personál získali ocenenia Mária Knapková z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici, Dana Kuricová z Fakultnej nemocnice v Žiline a Emma Janíčková zo špecializovanej rehabilitačnej nemocnice Tetis RDC v Dunajskej Lužnej.