Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Bratislave dnes štartuje séria prednášok o zdraví a prevencii

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Odborníci budú rozprávať o obezite, chorobách srdca, ale aj o duševnom zdraví.

Bratislava 13. marca (TASR) - Cyklus štyroch prednášok o zdraví, chorobách a prevencii pripravilo pre Bratislavčanov občianske združenie Život a zdravie v spolupráci s Kanceláriou Zdravé mesto Bratislava. Uskutočnia sa v Primaciálnom paláci vždy o 18.00 h a  prvá štartuje už dnes témou obezita.

Ako TASR informovala vedúca referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu Daniela Rodinová, o nadváhe aj o tom, ako jej predísť, či ako sa z nej dostať, bude dnes rozprávať lekár Peter Minárik.

V stredu 20. marca bude ďalšia prednáška, ktorá záujemcom povie viac o duševnom zdraví. Prednášať bude psychológ Ivan Valkovič.

O ischemickej chorobe srdca príde porozprávať v stredu 17. apríla lekár Matej Ondrušek. Nakoniec profesor John Scharffenberg poradí, ako sa dá dožiť vysokého veku v dobrom zdraví. Jeho prednáška bude v stredu 15. mája.

Bratislava v roku 1992 prijala deklaráciu "Zdravé mesto", ktorou sa prihlásila k programu Svetovej zdravotníckej organizácie. V tomto duchu hlavné mesto organizuje aj Školy verejného zdravia, v ktorých v prednáškových blokoch odborníci sprostredkovávajú informácie z rôznych odborov súvisiacich so zdravím a zdravým spôsobom života. Kancelária Zdravé mesto sa zameriava najmä na udržanie dobrého zdravotného stavu obyvateľov Bratislavy, na zmenu ich životného štýlu a zlepšenie životného a pracovného prostredia mesta.