Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Aj zvieratá dokážu pokaziť dovolenku

Foto: Union poisťovňa, a. s.

Aj zvieratá dokážu pokaziť dovolenku – takéto zranenia mali naši poistenci.

Bratislava 20. mája (OTS) - O priam kuriózne zranenia na dovolenkách či výletoch nemajú naši dovolenkári núdzu. Aj zvieratá dokážu pokaziť dovolenku a urobiť pritom prievan v peňaženke. Napríklad v takom Thajsku je určite dobré si dávať pozor na opice. Svoje o tom vie jedna klientka Union poisťovne, ktorú pohrýzla práve opica. Účet za ošetrenie a očkovanie proti besnote sa vyšplhal na stovky eur.

Kuriózny prípad zažil náš klient v Macedónsku. Pri konzumovaní mandarínky k nemu pribehol túlavý pes, ktorý vyskočil a nášmu klientovi udrel do sánky. Následkom úderu mu zacvakli zuby a zahryzol do kôstky mandarínky. Klient pocítil bolesť, čo bol dôsledok zlomeného zuba. Účet vo výške desiatok eur za ošetrenie u zubára tak bol na svete.

Nepríjemný zážitok so štvornohým chlpáčom mal aj ďalší náš klient. V istom belgickom hoteli pristúpil do výťahu, v ktorom sa už nachádzal nemecký ovčiak. To pravdepodobne psa nahnevalo a ihneď sa zakusol do ruky nášho klienta. Ošetrenie a zašitie rany v nemocnici sa vyšplhalo na stovky eur.

Našťastie títo naši klienti mali uzatvorené komerčné cestovné poistenie a tak všetky náklady spôsobené nehodami zaplatila Union poisťovňa. „Ak sa dovolenkár chce vyhnúť neočakávaným nákladom, odporúčame, aby si pred cestou do zahraničia uzatvoril v rámci cestovného poistenia nielen poistenie liečebných nákladov v zahraničí a úrazové poistenie, ale aj poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu,“ hovorí Martina Bubáková, vedúca oddelenia likvidácie poistných udalostí v cestovnom poistení Union poisťovne.

Či už cestujete sami alebo aj s celou rodinou, cestovné poistenie je absolútny základ a je mimoriadne dôležité pri akýchkoľvek cestách do zahraničia. Je variabilné a ponúka rôznorodú škálu poistných rizík. Union poisťovňa tak ušetrí svojim klientom počas ciest do zahraničia ročne stovky tisíc eur.