Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Zlodeji ukradli elektrické káble a paralyzovali železničnú dopravu

Na snímke informačná tabuľa, ktorá zobrazuje zrušené vlaky na hlavnej železničnej stanici v meste Bochum v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka v piatok 26. apríla 2024. Foto: TASR/DPA

Nemecká železničná spoločnosť uviedla, že chýbajúce káble ovplyvnili premávku nákladných vlakov a asi 20 spojov osobných vlakov, udáva DPA.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Essen 26. apríla (TASR) - Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že vlakovú dopravu sa podarilo čiastočne znormalizovať v oblasti Porúria a na sever od spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Doprava však bola úplne odstavená v blízkosti stanice vo veľkomeste Bochum pri Düsseldorfe.

Diaľkové vlaky museli byť odklonené a množstvo spojov bolo zrušených alebo presmerovaných na regionálne a prímestské spoje.

Chýbajúce káble zapríčinili, že v meste Bochum nefungovali železničné stavadlá a v Severnom Porýní-Vestfálsku bola narušená rádiové spojenie, dodala hovorkyňa železníc.

Vlaky nemohli pokračovať v jazde z bezpečnostných dôvodov, lebo rušňovodiči sa nedokázali pripojiť na stavadlá, ktoré ovládajú výhybky, koľajové križovatky a návestidlá.

Nemecká železničná spoločnosť uviedla, že chýbajúce káble ovplyvnili premávku nákladných vlakov a asi 20 spojov osobných vlakov, udáva DPA.