Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zastrelený policajt v Maďarsku mal slovenské korene

Policajti zasahujú v severomaďarskej obci Böny po prestrelke, ku ktorej došlo počas domovej prehliadky 26. októbra 2016. Foto: TASR/AP

Sedemdesiatšesťročný Györkös pri domovej prehliadke strelil jedného policajta do hlavy, ten zomrel na mieste.

Budapešť 27. októbra (TASR) - Hlavný vyšetrovateľ Národného úradu vyšetrovania (NNI) Péter Pálvölgyi, ktorého v stredu pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny zastrelil vodca radikálne pravicovej organizácie Maďarský národný front István Györkös, pochádzal z obce Mlynky (Pilisszentkereszt) a mal slovenské korene. Pre TASR to dnes uviedol Mlynčan Imrich Fuhl.

Podľa jeho slov 46-ročného policajta, ktorého posmrtne povýšili do hodnosti podplukovníka, zrejme za účasti ministra vnútra pochovajú práve v tejto obci v Peštianskej župe. Jeho rodina tam totiž stále býva.

Správa o smrti policajta zasiahla celú obec, zdôraznil Fuhl.

Sedemdesiatšesťročný Györkös pri domovej prehliadke strelil jedného policajta do hlavy, ten zomrel na mieste. Druhého policajta zranil.

Páchateľa s poranením brucha operovali v nemocnici v Györi, dnes ho prevezú do väzenskej nemocnice v meste Tököl v Peštianskej župe.

K extrémistovi chodili cvičiť Rusi

Ruské tajné služby boli v kontakte s radikálnou pravicovou organizáciou Maďarský národný front, ktorého vodca István Györkös v stredu pri domovej prehliadke v obci Böny zastrelil jedného policajta a druhého zranil.

Uviedol to dnes maďarský spravodajský server Index.hu, podľa ktorého sa na airsoftovom cvičení tejto organizácie zúčastnili pred časom aj ruskí diplomati.