Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Za egyptského prezidenta kandiduje aj populárny spevák

Sughajar je spevákom populárnej hudby, pochádza z káhirskej robotníckej štvrte. Jeho príchod do sídla volebnej komisie bol pozoruhodný, sprevádzali ho rôzni muzikanti.

Káhira 3. apríla (TASR) - Populárny egyptský spevák Saad Sughajar dnes oznámil svoju kandidatúru na prezidenta v nadchádzajúcich voľbách. Tvrdí, že získal podpisy 55.000 voličov, ktorí jeho kandidatúru podporujú.

Sughajar je spevákom populárnej hudby, pochádza z káhirskej robotníckej štvrte. Jeho príchod do sídla volebnej komisie bol pozoruhodný, sprevádzali ho rôzni muzikanti.

Spevák povedal, že sa rozhodol kandidovať na prezidenta po tom, ako videl, že kandidujú ľudia z rozličných profesií. Ak bude mať niekto námietky, povedal, mal by viniť tvorcov volebného zákona, ktorý na funkciu prezidenta nestanovil žiadne kvalifikačné predpoklady.

Sughajar sa zaviazal, že sa v prípade zvolenia vzdá speváckej kariéry a bude sa venovať službe verejnosti. Jeho prvou prioritou vo funkcii prezidenta by bolo zabezpečiť bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých. Spevák povedal, že svoj predvolebný program zhrnul v novej piesni, ktorá sľubuje každému občanovi byt a motorku.

Kandidátka pre egyptské prezidentské voľby sa uzavrie 8. apríla. Nominačné listiny si od volebnej komisie vypýtalo doteraz vyše 1200 kandidátov, iba deväť však vyplnenú prihlášku odovzdalo. Kandidátov navrhujú do volieb politické strany alebo členovia parlamentu. Individuálni kandidáti musia zhromaždiť podpisy 30.000 voličov, aby mohli prihlášku podať.