Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby v Sýrii zabil civilistu a zranil 14 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sýrska televízna stanica uviedla, že špecializované komandá zneškodnili na tom istom mieste druhú bombu ešte skôr, ako vybuchla.

Damask 22. januára (TASR) - Bomba uložená v aute explodovala v utorok na rušnej križovatke v sýrskom pobrežnom meste Lázikíja, zabila civilistu a zranila ďalších 14 ľudí. Informovali o tom sýrske štátne médiá a následne tlačová agentúra AP.

Sýrska televízna stanica uviedla, že výbuch nastal uprostred popoludnia na námestí al-Hammám, ktoré je zvyčajne zaplnené ľuďmi. Televízia dodala, že špecializované komandá zneškodnili na tom istom mieste druhú bombu ešte skôr, ako vybuchla.

Televízne zábery zachytávali ľudí, ktorí sa zhromaždili okolo vraku dohorievajúceho auta.

Lázikíja je dôležitou baštou vlády prezidenta Bašára Asada už od marca 2011, keď sa konflikt v Sýrii začal.

Explózia nastala dva dni po tom, čo štvrťou v hlavnom meste Damask otriasol výbuch, ktorý si podľa štátnych médií nevyžiadal žiadne obete.

Tieto explózie narušili atmosféru relatívneho pokoja, ktorý sa rozhostil v oblastiach kontrolovaných vládou. Situácia sa tam stabilizovala po tom, čo sýrski vojaci dosiahli v rôznych častiach krajiny veľké úspechy v boji proti povstalcom, a to za pomoci Ruska a Iránu.

Sýrska vojna si už vyžiadala životy takmer pol milióna ľudí a donútila vyše polovicu predvojnového obyvateľstva ujsť z domovov.