Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vraždu bankárky vyšetrujú už kriminalisti z iných častí Rakúska

Muž zodpovednosť za čin odmieta, navyše zaryto mlčí a s orgánmi činnými v trestnom konaní nespolupracuje. Na budúci týždeň je však naplánovaný jeho ďalší výsluch.

Innsbruck 23. marca (TASR) - Iba pomaly napreduje vyšetrovanie brutálnej vraždy bankárky v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, z ktorej je dôvodne podozrivý 51-ročný policajt. Muž zodpovednosť za čin odmieta, navyše zaryto mlčí a s orgánmi činnými v trestnom konaní nespolupracuje. Na budúci týždeň je však naplánovaný jeho ďalší výsluch.

Práca vyšetrovateľov sa tak sústreďuje aktuálne na okolie zadržaného a na analýzu zaistených stôp.

Kriminalisti naďalej nemajú žiadne indície o účasti tretej osoby na čine, ale ani o mieste, na ktorom by sa mohlo nachádzať zlato za 333.000 eur. To mala v čase zločinu pri sebe obeť.

Vyšetrovatelia tak naďalej pracujú s viacerými možnými teóriami.

Márne hľadajú napríklad odpoveď na otázku, prečo bankárka v rozpore s platnými predpismi vyniesla z finančného ústavu spomínané množstvo zlata a prečo prípadnú obchodnú transakciu nerealizovala v priestoroch na to určených v pobočke finančného ústavu, ktorý riadila.

Vzhľadom na fakt, že dôvodne podozrivým z činu je policajt, ujali sa vyšetrovania prípadu v Tirolsku v snahe zabrániť podozreniam z predpojatosti kriminalisti zo spolkových krajín Vorarlbersko a Korutánsko.

Obeť, ako ukázal doterajší priebeh vyšetrovania, precízne a dlho vopred naplánovaného zločinu našli bez známok života pred týždňom vo vyhorenom vozidle v katastri obce Wiesing v okrese Schwaz. Príčinou úmrtia chloroformom omámenej ženy, pripútanej na sedadlo, bola otrava oxidom uhoľnatým. Žena v čase založenia požiaru, ktorým chcel páchateľ zahladiť stopy, ešte žila.

Zosnulú dnes za veľkej účasti verejnosti pochovali v obci, v ktorej žila a v ktorej sa tešila mimoriadnemu uznaniu.