Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Vražda novinárky Wallovej: Polícia našla v zálive pri Kodani pílu

Na archívnej snímke z 28. decembra 2015 portrét švédskej novinárky Kim Wallovej v Trelleborgu. Foto: TASR/AP

Pílu našli v stredu v blízkosti plavebnej trasy ponorky UC3 Nautilus a neďaleko miesta, kde už skôr boli objavené časti tela Kim Wallovej.

Kodaň 13. októbra (TASR) - Dánski policajní potápači vylovili z vôd zálivu neďaleko Kodane pílu, o ktorej predpokladajú, že mohla byť použitá pri vražde švédskej novinárky Kim Wallovej.

Pílu našli v stredu v blízkosti plavebnej trasy ponorky UC3 Nautilus a neďaleko miesta, kde už skôr boli objavené časti tela Kim Wallovej, informuje stanica Deutsche Welle.

Wallovú naposledy videli 10. augusta večer, ako v Kodani nastupovala do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že ju vysadil na malom ostrove. Madsen neskôr prišiel s novou verziou, že novinárku nezabil a zomrela nešťastnou náhodou, keď jej spadol na hlavu poklop.

Na tele 30-ročnej Wallovej, ktorú našli v auguste mŕtvu pri Kodani, bolo celkovo 15 bodných rán. Príčinu jej smrti sa zatiaľ nepodarilo určiť, voči Madsenovi však už dávnejšie vzniesli predbežné obvinenie zo zabitia a zneuctenia ľudských pozostatkov.

On však vinu odmieta. Prostredníctvom svojho advokáta na dôvažok tento týždeň oznámil, že v súvislosti s prípadom smrti Wallovej už nebude odpovedať na žiadne otázky policajných vyšetrovateľov.