Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Vodca labouristov Corbyn podporuje výzvy na odstúpenie Mayovej

Jeremy Corbyn. Foto: TASR/AP

Corbyn a ďalší politici už dlhšie kritizujú Mayovú za to, že v čase, keď bola ministerka vnútra vo vláde premiéra Camerona, zo služby prepustili približne 20.000 príslušníkov polície.

Londýn 5. júna (TASR) - Vodca britskej Labouristickej strany Jeremy Corbyn dnes uviedol, že podporuje výzvy na odstúpenie konzervatívnej premiérky Theresy Mayovej, ktorá ešte ako ministerka vnútra znížila početné stavy polície. Informovala o tom agentúra DPA.

"Skutočne by som (tie výzvy podporil), pretože za nimi stojí mnoho zodpovedných ľudí..., ktorí majú veľké obavy, a ona bola celý čas na ministerstve vnútra, je zodpovedná za zníženie početného stavu polície a teraz hovorí, že máme problém," povedal pre televíziu ITV Corbyn.

"Áno, problém skutočne máme. K tomu zníženiu početného stavu polície nikdy nemalo dôjsť," dodal šéf britských labouristov.

Corbyn sa za Mayovej odstúpenie vyslovil dva dni po tom, čo trojica útočníkov najskôr v sobotu večer vrazila dodávkou do chodcov na Londýnskom moste (London Bridge) a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market. Útok, ktorý bol už tretím teroristickým činom v Británii za posledné tri mesiace, si vyžiadal sedem obetí na životoch a takmer 50 zranených.

Corbyn a ďalší politici už dlhšie kritizujú Mayovú za to, že počas svojho pôsobenia vo funkcii ministerky vnútra vo vláde premiéra Davida Camerona v rokoch 2010-16 bolo zo služby prepustených približne 20.000 príslušníkov polície.