Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Vlaky na trati medzi Českom a Slovenskom stoja, zastavil ich strom

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Do spadnutého stromu narazil diaľkový vlak mieriaci z Prahy do Budapešti, ktorý má už vyše trojhodinové meškanie.


Kúty/Břeclav 10. augusta (TASR) - Až neskoro v noci sa pravdepodobne dostanú domov cestujúci, ktorí sa dnes popoludní vydali na cestu diaľkovými vlakmi medzi Českom a Slovenskom. Na trať pri slovensko-českej hranici spadol strom a vlaky tam v oboch smeroch už niekoľko hodín čakajú na opätovné spriechodnenie trate. Informovali o tom kanál Českej televízie ČT24 a portál Novinky.cz.

Strom spadol na trať neďaleko hranice pri obci Brodské okolo piatej popoludní. Do spadnutého stromu narazil diaľkový vlak mieriaci z Prahy do Budapešti, ktorý má už vyše trojhodinové meškanie. Ďalšie diaľkové spoje oneskorenie naberajú.

Aj popoludňajší expres Jaroslav Hašek, ktorý premáva z Budapešti cez Bratislavu a Brno do Prahy, stojí v oblasti pohraničnej stanice Kúty na slovenskej strane už viac než tri hodiny. Spoje idúce v opačnom smere stoja na českej strane v stanici Břeclav.

"Miesto sa nedá obísť, preto diaľkové vlaky stoja. Za osobné vlaky sa vypravuje náhradná autobusová doprava, za diaľkové spoje náhradné autobusy nejazdia," uviedla hovorkyňa Českých drah Radka Pistoriusová.

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč pre server Novinky.cz povedal, že rýchlik EC173 narazil do stromu, ktorý spadol na trať v úseku Lanžhot-Brodské. "Strom spadol na trať a poškodil trakčné vedenie. Doprava je prerušená. Naši pracovníci opravujú trolejové vedenie a vyslobodzujú súpravu," povedal hovorca. "Všetko sa obišlo bez zranení," dodal Kováč.

Aj keď sa vlak nevykoľajil, ani nie je vážne poškodený, znamená podľa Pistoriusovej celá situácia komplikáciu v doprave. "Zatiaľ ani nemáme odhad, kedy sa bude miestom jazdiť," dodala Pistoriusová.