Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Väzneného izraelského exprezidenta Kacava pustili na synovu svadbu

Bývalý izraelský prezident Moše Kacav objíma svojho syna v pojednávacej miestnosti izraelského najvyššieho súdu v Jeruzaleme 10. novembra 2011. Foto: TASR

Moše Kacav je vôbec najvyššie postaveným činiteľom v histórii Izraela odsúdeným na trest odňatia slobody. On sám vytrvalo trvá na svojej nevine a označuje sa za obeť politickej perzekúcie.

Jeruzalem 20. mája (TASR) - Bývalého izraelského prezidenta Mošeho Kacava prepustili dnes na niekoľko hodín z väzenia, aby sa mohol zúčastniť na synovej svadbe.

Exprezidenta (66) vlani odsúdili na sedem rokov za znásilnenie a sexuálne obťažovanie bývalých zamestnankýň. Trest si odpykáva vo väzení v meste Ramla neďaleko Tel Avivu.

Hovorkyňa väzenia Sivan Weizmanová dnes oznámila, že Kacavovi povolili mimoriadnu sedemhodinovú vychádzku, aby sa mohol zúčastniť na svadbe svojho syna. Prepustili ho bez dozoru a vrátiť sa musí najneskôr do polnoci.

"Psychiatrický posudok ukázal, že nie je nebezpečný," zdôraznila hovorkyňa väznice.

Kacav je vôbec najvyššie postaveným činiteľom v histórii Izraela odsúdeným na trest odňatia slobody. On sám vytrvalo trvá na svojej nevine a označuje sa za obeť politickej perzekúcie.